Alle scoutsactiviteiten on hold vanaf 31 oktober

Beste ouder, sympathisant, toevallige lezer,

De afgelopen weken ontvingen jullie verschillende updates over hoe we met volle overtuiging en de nodige maatregelen toch scoutsvergaderingen trachtten te laten doorgaan. Binnen de gekregen vrijheid van de overheid poogden we activiteiten te organiseren met de nodige extra aandacht voor de veiligheid en gezondheid van ons allen.

Hoewel er aan onze inzet niets veranderd is, komen we echter op een bepaald punt waarbij we de gekregen vrijheid links moeten laten liggen. Desondanks dat jeugdwerk voor -12-jarigen zelfs tijdens de ‘verstrengde lockdown’ van volgende week in principe nog is toegestaan, leggen wij al onze fysieke activiteiten vanaf dit weekend voor onbepaalde tijd stil voor alle takken.

In de huidige situatie met jammer genoeg enkel verslechterende cijfers en een zorgsector die op volle toeren draait, is extra voorzichtigheid geboden. Ook als jeugdbeweging moeten we daarbij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en onze contacten zoveel mogelijk beperken. Daarom drukken we dan ook even op de pauzeknop totdat er een duidelijke kentering in de situatie komt.

We begrijpen dat we voor vele leden en leiding opnieuw in een moeilijke periode terechtkomen. Net daarom willen we oproepen tot verbondenheid. Samenkomen kan even niet, maar enkel samen komen erdoor.

We spelen kiekeboe, en na 20 tellen komen we allemaal terug samen. Maar we gaan ietsje trager tellen dan anders.”
Wouter Van der Schralen, openbrief aan het jeugdwerk.

Een stevige linker,

De leiding van TC

Alle scoutsactiviteiten on hold vanaf 31 oktober
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial