Buitenlands kamp 2022

We trekken dit jaar op buitenlands kamp naar het prachtige Italië! Op deze pagina vind je alle info over het buitenslands kamp in 2022. Hier zullen doorheen het jaar verschillende updates gepost worden. Al deze info zal ook telkens via mail worden gestuurd. Krijg je geen mails over het buitenslands kamp, maar ben je wel (ouder van) een Verkenner, VT of leid(st)er? Neem dan gerust contact op met het team!

Algemene info: wat is een buitenslands kamp (BK)?

Het buitenlands kamp wordt georganiseerd voor Verkenners (jaren 2007-2005), VT’s (2004) en huidige leiding. Voor de verkenners is dit buitenlands kamp een vervanging van het binnenlands kamp.

Een BK ziet er helemaal anders uit dan een gewoon binnenlands kamp en is steeds een unieke ervaring, voor velen een hoogtepunt in hun scoutscarrière. Een buitenlands kamp is geen vakantie met je scoutsvrienden, een buitenlands kamp is een onvergetelijke en leerrijke ervaring voor iedereen die gepassioneerd is door scouting.

Alles wordt op poten gezet door een 9-koppig team van huidige leiders en leidsters. Ook gaat er een heuse kookploegdelegatie mee naar Italië om ons te voorzien van spijs en drank en te laten kennis maken van de lokale specialiteiten én een EHBO-verantwoordelijke die in actie komt wanneer minder aangename zaken ons pad kruisen. De verkenners en VT’s zullen natuurlijk ook worden vergezeld door hun huidige leidingsploeg.

Praktisch

Locatie: We trekken met de bus naar Noord-Italië! Meer kunnen we jullie voorlopig nog niet verklappen!

Datum BK: We vertrekken op 3 juli 2022 en spreken af om 15u op de scouts. We komen terug aan op 21 juli 2022 rond 12u op de scouts.

Inschrijving: We stuurden in juni reeds een eerste mailtje uit omtrent het BK om in te schrijven en een voorschot van €20 te betalen tegen 20/06/2021. Heb je dit gemist? Schrijf je kind alsnog in via volgende inschrijvingslink (enkel voor V’s, VT’s en leiding!):  https://forms.gle/pvoB33wKgHjj7MWD8. Schrijf elk kind apart in en gelieve dit ook in te vullen als je zeker niet mee zou gaan. Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail met concrete betalingsinformatie. Vergeet niet je spam te controleren, onze mails hebben daar helaas last van! Wanneer er door uitzonderlijke omstandigheden toch niet kan worden deelgenomen zal dit voorschot worden teruggestort op de rekening van herkomst.

 

 

Kostprijs

De volledige kostprijs van het kamp wordt voor iedereen apart berekend naargelang de hoeveelheid streepjes die je verdiend hebt door werkjes te doen. Dit bedrag zal bekend gemaakt worden op de sportdag. Ook bij het Sint-Maarten zingen op 11 november 2021 en de marsepeinverkoop op de Grote Markt op 13 en 27 november 2021, kan je streepjes verdienen voor het BK.

De deadline voor betaling van dit bedrag valt op 22 mei 2022.

 

Nodige documenten

 • Ouderlijke toestemming om het land te mogen verlaten. Dit kan maximaal 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.
 • Kopie van het Europese ziekteverzekeringskaartje. Het kaartje neem je natuurlijk zelf mee op kamp.
 • Medische fiche van Scouts & Gidsen Vlaanderen, hierover komt later meer informatie.

Al deze documenten worden op papier binnengebracht in de Fiske of afgeleverd bij Vos (persoonlijk of in zijn brievenbus (zie Blauwe Gids voor adres)). En dit voor 1 juni 2022.

Bagage

Er is slechts ruimte op de bus voor één stuk bagage per persoon. Liefst een sportzak. Bovenop deze zak mag er nog een kleine handbagage voor op de bus, een LEGE trekkersrugzak en een klein tentje per 3 worden worden meegebracht. Let op: Geen gooitentjes, deze zijn niet handig om mee te zeulen op driedaagse.

Nog vragen of opmerkingen?

De meeste info, maar ook leuke sfeerbeelden van onze voorbereiding, kan je terugvinden in de PowerPointpresentatie die via mail gestuurd werd.

Contacteer ons via buitenlandskamp.tc@gmail.com

of spreek iemand van het team aan, we helpen je graag verder!

 • Coibae (Brent Dehaene)
 • Guppy (Wout Dehaene)
 • Lagopo (Sarah Van Engeland)
 • Lama (Kobe Bohets)
 • Mapache (Julien Gerardy)
 • Muxar (Seppe Casaer)
 • Rondone (Claudia Van den Broek)
 • Saterhoen (Kobe Pottiez)
 • Vos (Thomas Dejans)

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial