Inschrijven 2019-2020

Onderaan deze pagina vind je vanaf 1 juli de inschrijvingstool terug voor het scoutsjaar 2019-2020. Je kind registreren via deze tool kan tot 15 augustus. Wat er daarna met de registratie gebeurd voor je kind (hopelijk) wordt ingeschreven lees je hieronder.

 

Extra informatie over de inschrijvingen:

Elke zomervakantie komt er een online aanmeldingssysteem op de site. Hier kunnen gedurende de hele periode leden geregistreerd worden die naar Thila Coloma willen komen. Het is niet belangrijk om als eerste te kunnen registreren, het is uiteraard wel belangrijk om de deadline niet te missen!

Om verantwoordelijk leiding te kunnen geven beperken we de grootte van elke tak tot 35 leden. Als er te veel leden inschrijven voor een tak, dan krijgen eerst de kinderen met voorrang een plaats. Dit zijn broertjes of zusjes van leden die reeds bij ons in de groep zitten, of kinderen van oud-leiding. Daarna trekken we willekeurig namen van de andere leden die geregistreerd zijn gedurende de aanmeldingsperiode. Als de tak dan vol zit, trekken we nog 5 extra namen voor op een wachtlijst. Als er in de periode van september tot december nog een lid stopt dan krijgt het eerste kind op de wachtlijst een plaats, daarna de volgende. Vanaf januari laten we de takken onaangeroerd. Naar ervaring zijn er voornamelijk wachtlijsten van de Kapoenen tot en met de Seniorwelpen, daarna zijn er voorlopig geen wachtlijsten.

Voor zij die uiteindelijk, met spijt, uit de boot vallen: er zijn nog 7 andere scoutsgroepen rondom Mechelen, die een gelijkwaardige scoutservaring bieden. Klik op de link om een overzicht van deze groepen te krijgen.

Voor kinderen die zich graag willen inschrijven maar nog niet weten wat scouts inhoudt, is er een inloopperiode. Kinderen kunnen steeds 3 zondagen komen proberen. Dit is gratis en verzekerd vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen. We vragen dan enkel een adres en een telefoon van de ouders op, voor het geval er iets moet gecommuniceerd worden.

 

Lidgeld

Het lidgeld voor onze scouts bedraagt €50. Dit is grotendeels een bijlage aan Scouts & Gidsen Vlaanderen, voor de verzekering van het lid. De rest is geld voor onze scouts, zodat we alles draaiende kunnen houden.

Leden die in Mechelen wonen kunnen bij ons betalen met de Talententickets.
Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be).

Bij je mutualiteit krijg je vaak een deel van het lidgeld (of ook een deel van het inschrijvingsgeld voor een kamp) terug. Via deze link vind je per mutualiteit de bedragen terug die je kan terugkrijgen. De documenten die je moet invullen voor de mutualiteit kan je elders op de site terugvinden.