Inschrijven 2021-2022

Onderaan deze pagina vind je vanaf 1 juli 2021 de inschrijvingstool terug voor het scoutsjaar 2021-2022. Je kind registreren via deze tool kan tot 15 augustus 2021. Dit geldt enkel voor nieuwe leden! De huidige leden moeten zich niet opnieuw inschrijven aangezien dit automatisch verloopt.

 

Extra informatie over de inschrijvingen:

Beste ouders,

Welkom bij Thila Coloma! Je hebt de inschrijvingstool gevonden en daarmee zet je de eerste stap bij het inschrijven van je kind(eren). Lees hieronder eerst nog even de informatie over de inschrijvingen. Nadien kan je al de nodige gegevens invullen.

 

Hoe werken de inschrijvingen?

Eerst en vooral: het is absoluut niet belangrijk om zo snel mogelijk of als eerste te registreren! Registreren kan tot en met 15 augustus. Nadien gaat de GRL aan de slag met de registraties en krijg je een melding of er al dan niet plaats is. 

Je kan je kind inschrijven vanaf de leeftijd van 6 jaar. D.w.z. vanaf het geboortejaar 2015.

Opgelet, voor de volgende geboortejaren is er reeds een wachtlijst

2014 – 1 van de 5  plaatsen vrij*

2013 –  2 van de 5 plaatsen vrij*

2012 – VOLZET**

2011 – 1 van de 5 plaatsen vrij*

2010 – VOLZET**

2009 – 4 van de 5 plaatsen vrij*

2008 > … – geen wachtlijst meer

*VOLZET = jammer genoeg maak je geen kans om op de wachtlijst te verschijnen voor het jaar 21-22. Met je inschrijving zal dan ook niets gedaan worden

**1 of meerder plaatsen beschikbaar op de lijst? = Afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het geboortejaar kan je kind op die wachtlijst verschijnen. Dit wordt steeds door de groepsleiding bevestigd. 

 

35 leden per geboortejaar

Om verantwoordelijk leiding te kunnen geven beperken we de grootte van elke tak tot 35 leden. In afwachting van dat aantal hanteren we enkele voorrangsregels voor nieuwe leden: 

–(plus) broertjes of (plus)zusjes van leden die reeds bij ons in de groep zitten;

– kinderen van oud-leiding;

– kinderen die wonen in de volgende straten: Geerdegemstraat, Barbarastraat, Boterbloemstraat, Klaverstraat en de Rietstraat.

Deze voorrang geldt dus enkel indien een groep niet meer dan 35 leden telt. Vol = vol eens de 35 bereikt is. 

 

Loting bij geboortejaar 2015

In het geval van het geboortejaar 2015 gebeurt er nog een volgende stap indien de 35 leden nog niet bereikt is:

We loten willekeurig namen van de overige leden die geregistreerd zijn gedurende de aanmeldingsperiode. Deze leden kunnen dus alsnog aansluiten bij het geboortejaar 2015. Als dan de tak dan vol zit, trekken we nog 5 extra namen voor de wachtlijst. Die wachtlijst gaat mee tot ie volledig leeg is (over de jaren heen, degene op de wachtlijst moeten zich niet opnieuw registreren als een scoutsjaar afloopt).

Van zodra er in de periode van september tot december nog een lid stopt krijgt het eerste kind op de wachtlijst een plaats, daarna werken we chronologisch de lijst af. Vanaf januari laten we de takken onaangeroerd en laten we niemand meer instromen. Dit geeft de groep de kans om goed te vormen met het oog op het binnenlands kamp. 

Voor zij die uiteindelijk geen plaatsje weten te bemachtigen: er zijn nog 6 andere scoutsgroepen rondom Mechelen, die een gelijkwaardige scouts ervaring bieden. Via deze link kan je hier meer informatie over vinden.

 

 Lidgeld

Het lidgeld voor onze scouts bedraagt €50. Dit is grotendeels een bijlage aan Scouts & Gidsen Vlaanderen voor de verzekering van het lid. De rest is geld voor onze scouts, zodat we alles draaiende kunnen houden.

Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be). Het verminderd lidgeld bedraagt €10.

Bij je mutualiteit krijg je vaak een deel van het lidgeld (of ook een deel van het inschrijvingsgeld voor een kamp) terug. Via deze link vind je per mutualiteit de bedragen terug die je kan terugkrijgen. De documenten die je moet invullen voor de mutualiteit kan je elders op de site terugvinden.

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial