Via deze pagina willen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen van, de komende acties voor en de laatste nieuwtjes over onze nieuwbouw.
 
Blogbericht 16 - januari 2017
Bericht van het bouwteam!

Dag sympathisanten van TC,

 

Niet alleen in het privéleven van de leden van het bouwteam loopt het van een leien dakje - zo is onze Racka sinds kort verloofd met zijn Laura (proficiat!) - maar ook met de nieuwbouw zelf loopt het gesmeerd. Zeker nu samen met de kerstvakantie ook het bouwverlof er weer op zit, staat er weer veel te gebeuren voor onze nieuwbouw. Zo zijn voor blok A de deuren en poorten besteld, zodat we hopelijk tegen Pasen ook die lokalen kunnen gaan inrichten. De nieuwe Fyskehutte hopen we al eerder te kunnen gebruiken. Ook veel zaken zijn sinds het laatste blogbericht in orde gebracht: zo hebben we nu een brandtrap bij de bandar lodge, hangt er sfeervolle buitenverlichting (zie foto vorig blogbericht) en is de fietsenstalling erachter geïnstalleerd. We hebben daar enkel nog verlichting nodig, maar ook daar wordt aan gewerkt.

 

Werken aan de nieuwbouw doen wij ook niet alleen, hulp komt uit alle hoeken: zo helpen de leerlingen van het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jan uit Puurs mee, door binnen in de lokalen van de bandar lodge de afwerking van de ramen en deuren te voorzien. Wanneer er dan nog mooie gordijnen zullen ophangen, zijn die lokalen volledig afgewerkt.

 

Al deze zaken kunnen wij bekostigen, mede dankzij jullie! Zo bracht zowel de spaghettisausverkoop als TC Classic weer een mooie duit op en ook op Radio Modern hebben we wat centen ‘binnengedanst’. Binnenkort worden jullie ook allemaal verwacht op onze geweldige Thilaquiz om tussen al het harde werken door toch wat te kunnen ontspannen (begin maart, meer info volgt).

 

Tot binnenkort op het Vuurfeest van de VT’s!

 
 
Blogbericht 13 - december 2016

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

 

BLOK C: Bandar lodge

De afwerking is bijna klaar! Dankzij de vele vrijwilligers is nu ook de trap en de buitverlichting afgewerkt!

 

 

 

 
Blogbericht 12 - december 2016
 

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

 

1) BLOK C: Bandar lodge

De laatste loodjes worden gelegd om blok C af te werken:

  • -          Elektriciteit
  • -          Afwerking gevel
  • -          De noodtrap
  • -          Binnenafwerking

We hopen dit alles af te werken tegen eind 2016.

 

2) BLOK A: Wolvenhol en het nieuwe onthaal (Fiskehutte)

Zoals jullie al zelf konden vaststellen is de ruwbouw intussen grotendeels af.

Op dit moment worden de offertes aangevraagd om de binnenafwerking te kunnen starten.

Geplande/gedroomde datum van oplevering: september 2017.

 
 
Blogbericht 11 - mei 2016
 

 

 

 

HOEZEE!

Wij hebben reden tot een klein vreugdedansje, want op onze 100ste bouwraad hebben we de namen van onze nieuwe lokalen vastgelegd. Bedankt voor de talrijke ideeën!

Na een vergadering van 4 uur en enkele liters bloed zweet en tranen zijn we tot de volgende benaming gekomen:

 
 
 

Een Woordje Uitleg:

Bandar Lodge     De Bandar-Log is de groep apen onder leiding van Koning Louie uit het Jungle Book. Dit staat voor speelsheid, ongeremdheid, en wij associëren het tevens met een grote olijke groep. ‘Lodge’ is een verwijzing naar de mooie houten buitengevel die momenteel wordt geplaatst.

Fiskehutte          We houden graag dezelfde naam voor het nieuwe lokaal met de administratieve functie. Ouders kunnen hier terecht voor en na de vergadering.

Knutselkot          Het lokaal voor knutselmateriaal blijft zijn naam behouden.

Wolvenhol          Het eerste materiaalkot zal de naam Wolvenhol overnemen. Hierin zal het materiaal opgeslagen worden dat niet wekelijks gebruikt wordt.

Mierennest         Het tweede materiaalkot zal wekelijks gebruikt worden. Wij verwachten dan ook dat dit een ware ‘nest’ wordt. En welk dier is een hardere werker dan de mier…?

Berengrot           Hier worden de tafels en banken opgeborgen. Het kleine kot heeft wel iets weg van een grot, vandaar de naam.