Online verzekeringsformulier

Wanneer een accident met lichamelijk schade zich op de scouts heeft voorgedaan, kan je tot 8 dagen na het ongeval* aangifte doen bij onze verzekeringsmaatschappij: Ethias. Sinds januari 2020 is deze procedure volledig gedigitaliseerd en werkt men niet meer met de papieren versie van de formulieren.

Een deel van het inschrijvingsformulier dient door de verantwoordelijke leiding ingevuld te worden, een ander deel kan je als ouder zelf doen. Lees hieronder verder bij de situatie die voor jouw van toepassing is.

 

1. De leiding heeft zelf al een deel van het formulier ingevuld en doorgemaild

Dan kan je als ouder volledig autonoom beslissen om een aangifte te doen, indien je het voldoende ernstig acht. Concreet:

  • Vul de overige gegevens in het pdf-bestand in.**
  • Mail het document als bijlage naar Ethias (aangifteLO@ethias.be). Zet hier ook iemand van de leiding in CC.
  • Indien je naar de dokter bent geweest , voeg je het ingevulde en ingescande geneeskundig getuigschrift ook toe als bijlage.

Binnen de 24 uur na het indien van de aangifte, neemt Ethias contact met jullie op. Ethias vermeldt hierbij het dossiernummer.

 

2. De leiding heeft nog geen formulier doorgemaild

Dan kan je als ouder uiteraard nog steeds zelf beslissen om een aangifte te doen. Echter zal je daarbij via de verantwoordelijke leiding moeten gaan. Concreet:

  • Download hier het online aangifte formulier.
  • Vul alle gegevens die je kan invullen in het pdf-bestand in.**
  • Indien je naar de dokter bent geweest, scan je het geneeskundig getuigschrift in. Dit voeg je toe als bijlage in de mail (zie volgend puntje).
  • Mail het aangifteformulier en geneeskundig getuigschrift als bijlage naar de takleid(st)er.*** Zij vullen dan hun gegevens in om het bestand te vervolledigen. Daarna mailen zij het bestand meteen door naar Ethias met jullie in CC.

Binnen de 24 uur nadat de takleid(st)er de aangifte heeft ingediend, neemt Ethias contact met jullie op. Ethias vermeldt hierbij het dossiernummer.

 

Bij vragen kan je steeds contact opnemen met de groepsleiding: groepsleiding@thilacoloma.be

 

* Als het ongeval zich afspeelde op weekend of op kamp, kan de aangift tot 8 dagen na het weekend of kamp.
** Hulp nodig bij het invullen van het aangifteformulier? Ethias maakte een korte handleiding.
*** De contactgegevens van de takleid(st)ers kan je in de Blauwe Gids terugvinden.

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial