Update: scoutsactiviteiten afgelast t.e.m. 20 april wegens corona-epidemie

Op 18 maart gingen de verstrengde crisismaatregelen van kracht die de corona-epidemie het hoofd proberen te bieden. Daarbij werd in overleg met Vlaams minister van Jeugd Dalle ook opgeroepen om alle jeugdactiviteiten stop te zetten tot het einde van de paasvakantie.

Aangezien goed zorg dragen voor elkaar bij de kernwaarde van scouting zit, zijn we nu dan ook genoodzaakt om ondubbelzinnig alle activiteiten te annuleren tot en met 20 april.

 Concreet betekent dit dat naast 45 jaar TC (verplaatst naar 16 mei) en het etentje nu ook de scoutsweekends van 3 tot 5 april met zekerheid niet meer kunnen doorgaan. Hetzelfde geldt voor de zondagvergadering van 19 april. Zondag 12 april stond er hoe dan ook geen vergadering gepland, aangezien Pasen dan valt.

Daarnaast hebben we besloten om ook de Thilaquiz op 9 mei te cancelen. Er hing reeds een grote onzekerheid of de quiz überhaupt nog zou kunnen doorgaan. Indien de maatregelen nog zouden versoepelen, zouden we samen met onze quizmasters last minute geen groot evenement meer op poten kunnen zetten. Daarom kiezen we voor de spijtige, maar veilige optie. Ook de Thilaquiz wordt in quarantaine geplaatst tot volgend jaar.

 

Tijdens deze vreemde tijden willen we onze leden echter niet in de kou laten staan.

Daarom werken we samen met andere jeugdbewegingen aan oplossingen, waarbij creativiteit, daadkracht en flexibiliteit centraal staan. Zo bijvoorbeeld de Facebookgroep ‘de online jeugdbeweging (tegen coronaverveling)’ die al bijna 40.000 leden kent. Een speciale Thilala vol speelplezier is eveneens in aantocht. Maar ook andere initiatieven steunen we met TC ten volle, zodat we ook deze weken zonder fysiek contact samen op een scouteske manier kunnen overbruggen.

We realiseren dat dit voor vele Thilanen een onaangename wending is, maar er bestaat geen twijfel over dat wij als jeugdbeweging een voorbeeldfunctie hebben én tegelijk de vindingrijkheid om deze periode als scouts en gidsen toch met elkaar in verbinding te blijven.

Update: scoutsactiviteiten afgelast t.e.m. 20 april wegens corona-epidemie
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial