Zomerkampen mogen doorgaan

Zoals vele van jullie weten viel er vandaag, 22 mei,  een beslissing over de jeugdkampen in de zomervakantie. De jeugdbewegingen krijgen groen licht voor de organisatie van een binnenlands kamp.

Via tal van draaiboeken wordt het duidelijk dat we toewerken naar ‘contactbubbels’ van 50 personen. Wel is het mogelijk dat er verschillende bubbels aanwezig zijn op één kampterrein, wat goed nieuws is voor een grote scoutsgroep zoals TC. Onze taak is nu om op basis van de draaiboeken maatregelen te bedenken waarin deze ‘contactbubbels’ gescheiden blijven, terwijl het toch een leuk kamp wordt voor de leden, leiding en kookploeg. Hoewel we het kamp graag willen laten doorgaan, kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen of het ook voor zulke grote groep haalbaar is om het kamp op een veilige manier te organiseren. Daarvoor moeten we eerst kijken wat haalbaar is met de maatregelen die vandaag zijn voorgesteld.

We begrijpen dat jullie met veel vragen zitten. Op dit moment kunnen we echter nog niet op alle vragen een antwoord bieden. Daarom vragen we nu even tijd om alle opties te bekijken, ons te informeren en concrete beslissingen te nemen.

Tenslotte doen we er alles aan om jullie op zondag 7 juni concreter antwoord te bieden.

Zomerkampen mogen doorgaan
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial