Kamp

 

INSCHRIJVINGEN KAMP 2024

De inschrijvingen voor het kamp van 2024 zijn geopend! Dit jaar verlopen de inschrijvingen via ons nieuw systeem, dit wordt hieronder allemaal uitgelegd. Onderaan staat ook nog een gids met duidelijke instructies hiervoor.

De deadline voor de kampinschrijvingen is 1 juni 2024!


Praktische informatie

Wanneer?

Voor (jong)welpen, seniorwelpen, TT (Baghera’s) JV’s en VT’s gaat het kamp door van 3 augustus tot en met 13 augustus.

Kapoenen en TT (Baloes) gaan op kamp van 6 augustus tot en met 13 augustus.

Hoeveel kost het kamp?

Klein kamp:

 • standaard tarief klein kamp (kapoenen en Baloes): 110 euro
 • verminderd tarief klein kamp (kapoenen en Baloes): 55 euro

Groot kamp:

 • standaard tarief groot kamp:
  • eerste kind: 160 euro
  • tweede kind: 155 euro
  • (vanaf) derde kind: 145 euro
 • verminderd tarief groot kamp: 55 euro

Het verminderd tarief is bedoeld als steunmiddel voor gezinnen die het financieel minder makkelijk hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding. Paridae is hier verantwoordelijk voor (paridae@thilacoloma.be).

*Let op! De kampprijs is vanaf dit jaar weer verhoogd. De grootste reden voor de stijging dit jaar is dat we dit jaar het vervoer terug met bussen zullen doen. We doen ons best om de kampprijs elk jaar zo laag mogelijk te houden. Wordt dit toch wel net iets te veel? Aarzel zeker niet om te vragen naar het verminderd lidgeld, dat dient hiervoor.

Inschrijven

We zijn met Thila Coloma ook meer aan het digitaliseren en daarom zal vanaf dit kamp en voor al de toekomstige activiteiten gebruik gemaakt worden van ons nieuwe inschrijvingsportaal. U kan hier gemakkelijk geraken via de rechtstreekse link: https://inschrijven.thilacoloma.be of u klikt op “inloggen” bovenaan rechts op onze website (https://www.thilacoloma.be).

Om uw kind(eren) dit jaar in te schrijven voor het kamp zal u dus via dit inschrijvingsportaal uw kind(eren) moeten aanmelden. U gaat hier éénmalig al hun gegevens moeten invullen en vanaf dan heeft u een account waar u doorheen het jaar uw lid/leden kan inschrijven voor verscheidenen activiteiten alsook hun informatie veranderen.

Individuele steekkaart

Doordat we van systeem wisselen moet u ook eenmalig de individuele steekkaart (medische fiche) opnieuw invullen. Vergeet dit dus zeker niet te doen!

Betalingen

De manier van betalen voor de (meeste) activiteiten gaat dus ook wat veranderen. I.p.v. telkens een overschrijving te moeten doen gaat u vanaf nu direct moeten betalen via een online betaling om de inschrijving te voltooien. We vragen hier om het indien mogelijk met “Payconiq by bancontact” te doen, aangezien dit voor ons minder kosten met zich meebrengt. Als  dit niet zou gaan kan u uiteraard ook met de andere optie(s) betalen.

Verminderd lidgeld

Indien u recht heeft op het verminderd lidgeld volgt u de stappen tot uw lid is ingeschreven in de juiste tak (t.e.m. pagina 10 in de gids). Vervolgens stuurt u een mailtje naar de groepsleiding wanneer u uw kind(eren) wilt inschrijven voor een activiteit (bv. kamp). Zij gaan u dan manueel inschrijven en u hiervan via mail op de hoogte stellen. Vervolgens zal er een factuur met aangepast bedrag op uw profiel verschijnen die u dan dient te betalen volgens bovenstaande methode.

Indien de beknopte uitleg bovenaan voor de registratie van uw kind niet zou voldoen kan u hieronder een gids/stappenplan terugvinden waar de verschillende stapjes in staan beschreven. Bij nog extra vragen hierover kan u ook gerust altijd een mailtje sturen naar support@thilacoloma.be

Meer informatie

Meer informatie over ons kamp vindt u op onze site. Praktische informatie zoals bijvoorbeeld het kampthema en het adres zal te vinden zijn in de kampthilala (deze komt later nog online).

Hopelijk is hiermee alles duidelijk. Als u hierbuiten nog vragen of opmerkingen heeft mag u deze ook naar groepsleiding@thilacoloma.be sturen.

Stappenplan: Ouders-Gids-tot-nieuw-inschrijvingsportaal

Nog niet echt bekend met het grote scoutskamp van Thila Coloma?
Hier volgt wat meer informatie:

Elk jaar trekt héél (*) Thila Coloma van 3 tot 13 augustus op kamp richting Ardennen. Het kamp is zowat het hoogtepunt van het scoutsjaar. We brengen 10 dagen samen door op een grote grasweide, met bijna alle leden, alle leiding en een gemotiveerde kookploeg.

We spelen spelletjes tot iedereen erbij neervalt, we slapen in tenten, we verfrissen en wassen ons in de beek, we smullen van het eten van de kookploeg, we koken een dag op een houtvuur, elke tak maakt een eigen takhoek, de jongsten gaan op dagtocht, de seniorwelpen op tweedaagse en de (jong)verkenners op driedaagse, de VT’s staan in leiding, er worden totems gegeven en de laatste avond maken we een gigantisch kampvuur met toneeltjes. Kortom: alleen maar avontuur, uitdaging en plezier!

Enkele opmerkingen:

 • Voor onze kapoenen begint het kamp iets later, zij worden verwacht vanaf 6 augustus, zodat ze nog 7 nachten mee op kamp gaan. Hetzelfde geldt voor de Baloes, dit zijn enkele leden van de Tictak.
 • Onze kapoenen zijn stoer en slapen ook in tenten!
 • Omdat we met zo velen zijn kookt de kookploeg enkel voor de kapoenen, alle welpentakken en de Tictak. De jongverkenners en verkenners koken al hun maaltijden zelf in hun takhoek.
 • De verkenners beginnen het kamp met hun 3 daagse: zij vertrekken reeds op 2 augustus en fietsen anderhalve dag richting het kampterrein en stappen nog anderhalve dag voort tot ze er zijn.
 • Een totem krijgen is bij ons een eer voor de eerstejaars verkenners. Een totemisatie is geen ontgroening of uitputtingslag. Vernederen, spotten of uitlachen hoort daar niet bij. Dat is voor niemand plezant. Wel verleggen we grenzen en zorgen we ervoor dat een totem krijgen een onvergetelijk moment wordt!

 

(*) Om de 3 jaar gaan de verkenners mee op kamp in het buitenland, in juli 2022 trokken we met hen naar Italië. Het volgende buitenlands kamp vindt plaats in juli 2025.

 

Nog niet bekend met de individuele steekkaarten van Scouts en Gidsen Vlaanderen?
Hier volgt wat meer informatie:
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial