Kamp

Welkom op de pagina over het jaarlijks binnenlands kamp van TC!

Op 23 april heeft het overlegcomité het licht op groen gezet voor de zomerkampen. Dit betekent dat we met Thila Coloma ook in 2021 opnieuw op kamp kunnen vertrekken. Volgens de huidige vooruitzichten zal het opnieuw een bubbelkamp zijn in bubbels van 200 deelnemers. Met de maatregelen en draaiboeken bij de hand, zetten we al onze voorbereidingen verder om er een schitterend kamp van te maken  (met hopelijk ook wat meer mogelijkheden dan het kamp ).

Dit jaar trekken we met onze tenten naar Chiny! (Rue des Croisettes, 6810 Chiny)

Op deze pagina vind je eerst een woordje uitleg over de inschrijvingen. Vervolgens wat algemene informatie over het kamp. Gevolgd door info en een handleiding voor de individuele steekkaarten. Helemaal onderaan kan je het inschrijvingsformulier zelf terugvinden.

Voor nog meer informatie over het kamp, verwijzen we je graag naar de Kampthilala op onze site!

Voor vragen in verband met corona en hoe we het aanpakken, kan je eens een kijkje nemen in ons draaiboek. Mocht je daar geen antwoord vinden op je vraag, kan je altijd een mailtje sturen naar groepsleiding@thilacoloma.be.

 

Inschrijvingen

Eind april zijn de inschrijvingen voor het kamp 2021 van start gegaan. De deadline om je (kinderen) in te schrijven is 31 mei!

De inschrijving bestaat uit 3 stappen:

 1. Het invullen van het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina
 2. De betaling van de kostprijs van het kamp
 3. Het aanmaken of updaten van de individuele steekkaart

We zouden jullie willen vragen om deze verschillende stappen op tijd te doorlopen, zodat we op een ordentelijke manier met de voorbereidingen van het kamp verder kunnen. Het juiste aantal deelnemers is onder meer van belang voor de bussen, het eten…

Nogmaals de uiterste datum is 31 mei!

 

Nog niet bekend met het grote scoutskamp van Thila Coloma?
Hier volgt wat meer informatie:

Elk jaar trekt héél (*) Thila Coloma van 3 tot 13 augustus op kamp richting Ardennen. Het kamp is zowat het hoogtepunt van het scoutsjaar. We brengen 10 dagen samen door op een grote grasweide, met bijna alle leden, alle leiding en een gemotiveerde kookploeg.

We spelen spelletjes tot iedereen erbij neervalt, we slapen in tenten, we verfrissen en wassen ons in de beek, we smullen van het eten van de kookploeg, we koken een dag op een houtvuur, elke tak maakt een eigen takhoek, de jongsten gaan op dagtocht, de seniorwelpen op tweedaagse en de (jong)verkenners op driedaagse, de VT’s staan in leiding, er worden totems gegeven en de laatste avond maken we een gigantisch kampvuur met toneeltjes. Kortom: alleen maar avontuur, uitdaging en plezier!

Hoe het kamp er met de coronamaatregelen zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Zodra we meer weten, delen we dit natuurlijk aan jullie mee.

Enkele opmerkingen:

 • Voor onze kapoenen begint het kamp iets later, zij worden verwacht vanaf 6 augustus, zodat ze nog 7 dagen mee op kamp gaan. Hetzelfde geldt voor de Baloes, dit zijn enkele leden van de Tictak.
 • Onze kapoenen zijn stoer en slapen ook in tenten!
 • Omdat we met zo velen zijn kookt de kookploeg enkel voor de kapoenen, alle welpentakken en de Tictak. De jongverkenners en verkenners koken al hun maaltijden zelf in hun takhoek.
 • De verkenners beginnen het kamp met hun 3 daagse: zij vertrekken reeds op 2 augustus en fietsen anderhalve dag richting het kampterrein en stappen nog anderhalve dag voort tot ze er zijn.
 • Een totem krijgen is bij ons een eer voor de eerstejaars verkenners, echter zal de totemisatie dit jaar een beetje anders verlopen. De verkenners krijgen hierover binnenkort meer informatie.

Dit kamp heeft natuurlijk ook een kostenplaatje:

 • Alle kapoenen en Baloes (Tictak) betalen €95.
 • Alle jongwelpen, welpen, seniorwelpen, Baghera’s (Tictak), jongverkenners, verkenners en VT’s betalen €125. Hier geld ook een kortingsregel voor gezinnen: een tweede kind uit een van deze takken betaalt €120, volgende kinderen €110.
 • Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die het financieel iets minder makkelijk hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be).

Voor meer informatie over de betaling van het kampgeld, kan je hier terecht.

(*) Om de 3 jaar gaan de verkenners mee op kamp in het buitenland, in juli 2019 trokken we met hen naar Spanje. De verkenners zullen in 2022 dus niet mee gaan op binnenlands kamp, maar gaan opnieuw op buitenlands kamp in juli.

 

Nog niet bekend met de individuele steekkaarten van Scouts en Gidsen Vlaanderen?
Hier volgt wat meer informatie:

De individuele steekkaart bevat persoonlijke, sociale en medische gegevens over elk actief scoutslid en vervangt de vroegere medische fiche. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg.

Het is noodzakelijk om deze gegevens jaarlijks up-to-date te houden en daarvoor hebben we natuurlijk input nodig van de ouders. Meerderjarige leiding kan hun gegevens zelf beheren.

Sinds enkele jaren is de individuele steekkaart digitaal te vinden op de Groepsadministratie-website van Scouts en Gidsen Vlaanderen.Het voordeel is dat de gegevens slechts éénmalig ingevuld moeten worden. Ze blijven bewaard op de online Groepsadministratie en moeten de volgende jaren enkel gecontroleerd worden. Indien nodig kan je als ouder zelf gegevens wijzigen.

Een handleiding over de individuele steekkaart kan je hier terugvinden.

 

Hieronder kan je het inschrijvingsformulier van het kamp terugvinden.

De inschrijvingen zijn echter al enige tijd gedaan, dus is inschrijvingsformulier al weg.

Toch nog inschrijven?
Dan neem je best contact op met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be).

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial