Kamp

Dit is de pagina met algemene informatie over het kamp. Aan het begin van de zomervakantie verschijnt er links in het hoofdmenu een extra pagina voor het kamp.

 

De inschrijvingen voor het kamp komen begin mei online onderaan deze pagina. De link wordt ook in een nieuwsbrief verstuurd naar alle ouders. Inschrijven voor de nieuwsbrief: klik hier.

De inschrijvingen voor het kamp 2020 zijn gesloten. Wil je je kind toch nog graag inschrijven, laat de groepsleiding iets weten (groepsleiding@thilacoloma.be) dan bekijken we wat mogelijk is.

 

Nog niet bekend met het grote scoutskamp van Thila Coloma?
Hier volgt wat meer informatie:

Elk jaar trekt héél (*) Thila Coloma van 3 tot 13 augustus op kamp richting Ardennen. Het kamp is zowat het hoogtepunt van het scoutsjaar. We brengen 10 dagen samen door op een grote grasweide, met bijna alle leden, alle leiding en een gemotiveerde kookploeg.

We spelen spelletjes tot iedereen erbij neervalt, we slapen in tenten, we verfrissen en wassen ons in de beek, we smullen van het eten van de kookploeg, we koken een dag op een houtvuur, elke tak maakt een eigen takhoek, de jongsten gaan op dagtocht, de seniorwelpen op twee-daagse en de (jong)verkenners op drie-daagse, de VT’s staan in leiding, er worden totems gegeven en de laatste avond maken we een gigantisch kampvuur met toneeltjes. Kortom: alleen maar avontuur, uitdaging en plezier!

Enkele opmerkingen:

  • Voor onze kapoenen begint het kamp iets later, zij worden verwacht vanaf 6 augustus, zodat ze nog 7 dagen mee op kamp gaan. Hetzelfde geldt voor de Baloes, dit zijn enkele leden van de Tictak.
  • Onze kapoenen zijn stoer en slapen ook in tenten!
  • Omdat we met zo velen zijn kookt de kookploeg enkel voor de kapoenen, alle welpentakken en de Tictak. De jongverkenners en verkenners koken al hun maaltijden zelf in hun takhoek.
  • De verkenners beginnen het kamp met hun 3 daagse: zij vertrekken reeds op 2 augustus en fietsen anderhalve dag richting het kampterrein en stappen nog anderhalve dag voort tot ze er zijn.
  • Een totem krijgen is bij ons een eer voor de eerstejaars verkenners.

Dit kamp heeft natuurlijk ook een kostenplaatje:

  • Alle kapoenen en Baloes (Tictak) betalen €95.
  • Alle jongwelpen, welpen, seniorwelpen, Baghera’s (Tictak), jongverkenners, verkenners en VT’s betalen €125. Hier geld ook een kortingsregel voor gezinnen: een tweede kind uit een van deze takken betaalt €120, volgende kinderen €110.
  • Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be).

(*) Om de 3 jaar gaan de verkenners mee op kamp in het buitenland, in juli 2019 trokken we met hen naar Spanje. De verkenners zullen in 2022 dus niet mee gaan op binnenlands kamp, maar gaan opnieuw op buitenlands kamp in juli.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial