Kamp

Dit jaar trekken we naar Bertrix !

Post op kamp is voor iedereen fijn! Als je de naam van je kind op de enveloppe zet én de juiste tak, en je richt de brief aan dit adres (adres van de boer) dan komt je brief bij ons terecht.

Naam én de juiste tak
Rue de la Mergyre 36
6880 Bertrix

Wat extra algemene info over het kamp vind je hieronder:

Opmerking: De inschrijvingen zijn afgelopen sinds 20 mei. Moest je alsnog vergeten zijn om jezelf of je kind in te schrijven, stuur dan een mailtje naar groepsleiding@thilacoloma.be

 

Nog niet bekend met het grote scoutskamp van Thila Coloma? Hier volgt wat meer informatie:

Elk jaar trekt héél (*) Thila Coloma van 3 tot 13 augustus op kamp richting Ardennen. Het kamp is zowat het hoogtepunt van het scoutsjaar. We brengen 10 dagen samen door op een grote grasweide, met bijna alle leden, alle leiding en een gemotiveerde kookploeg.

We spelen spelletjes tot iedereen erbij neervalt, we slapen in tenten, we verfrissen en wassen ons in de beek, we smullen van het eten van de kookploeg, we koken een dag op een houtvuur, elke tak maakt een eigen takhoek, de jongsten gaan op dagtocht, de seniorwelpen op twee-daagse en de (jong)verkenners op drie-daagse, de VT’s staan in leiding, er worden totems gegeven en de laatste avond maken we een gigantisch kampvuur met toneeltjes. Kortom: alleen maar avontuur, uitdaging en plezier!

Enkele opmerkingen:

  • Voor onze kapoenen begint het kamp iets later, zij worden verwacht vanaf 6 augustus, zodat ze nog 7 dagen mee op kamp gaan. Hetzelfde geldt voor de Baloes, dit zijn enkele leden van de Tictak.
  • Onze kapoenen zijn stoer en slapen ook in tenten!
  • Omdat we met zo velen zijn kookt de kookploeg enkel voor de kapoenen, alle welpentakken en de Tictak. De jongverkenners en verkenners koken al hun maaltijden zelf in hun takhoek.
  • De verkenners beginnen het kamp met hun 3 daagse: zij vertrekken reeds op 2 augustus en fietsen anderhalve dag richting het kampterrein en stappen nog anderhalve dag voort tot ze er zijn.
  • Een totem krijgen is bij ons een eer voor de eerstejaars verkenners.

Dit kamp heeft natuurlijk ook een kostenplaatje:

  • Alle kapoenen en Baloes (Tictak) betalen €95.
  • Alle jongwelpen, welpen, seniorwelpen, Baghera’s (Tictak), jongverkenners, verkenners en VT’s betalen €125. Hier geld ook een kortingsregel voor gezinnen: een tweede kind uit een van deze takken betaalt €120, volgende kinderen €110.
  • Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be).

(*) Om de 3 jaar gaan de verkenners mee op kamp in het buitenland, in juli trekken we met hen naar Spanje. De verkenners zullen deze keer dus niet mee gaan op binnenlands kamp.