Inschrijven

Huidige leden moeten zich niet opnieuw inschrijven aangezien dit automatisch verloopt.

DE INSCHRIJVINGEN VOOR HET SCOUTSJAAR 2023-2024 ZIJN INTUSSEN AFGELOPEN. Heb je nog een vraag over de inschrijvingen? Dan kan je terecht bij Mustela (mustela@thilacoloma.be)

Extra informatie over de inschrijvingen:

Elk jaar komt er van 1 juli tot en met 15 augustus hier een link te staan naar een formulier. Na 15 augustus bekijkt Mustela alle inschrijvingen. Als er meer dan 35 inschrijvingen zijn, worden de beschikbare plekken verloot. Voor meer uitleg hierover zie hieronder.

Hoe werken de inschrijvingen?

Eerst en vooral: het is absoluut niet belangrijk om zo snel mogelijk of als eerste te registreren! Registreren kan tot en met 15 augustus. Nadien gaat de groepsleiding (GRL) aan de slag met de registraties en krijg je een melding of er al dan niet plaats is. Doorgaans neemt dit 2 weken in beslag. Als je hierna nog geen mail hebt ontvangen, mag je zelf een mail sturen naar Mustela (mustela@thilacoloma.be).

Je kan je kind inschrijven vanaf de leeftijd van 6 jaar. Voor volgend scoutsjaar wil dat dus zeggen vanaf het geboortejaar 2018.

Wens je nog te kunnen aansluiten doorheen het scoutsjaar, kan je je nog inschrijven tot eind december van dat scoutsjaar. Dat doe je door een mailtje te sturen naar mustela@thilacoloma.be.

Opgelet, voor de volgende geboortejaren is er dit jaar reeds een wachtlijst:

2016 – Enkele plekken vrij op de wachtlijst

2015 – Enkele plekken vrij op de wachtlijst

2014 – Enkele plekken vrij op de wachtlijst

2013 – Enkele plekken vrij op de wachtlijst

2012 – Enkele plekken vrij op de wachtlijst

2011 – VOLZET**

2010 – VOLZET**

Voor de geboortejaren 2009 en ouder…. zijn er momenteel geen wachtlijsten.

Ook voor onze Akabe-groep (zie verder) zijn er momenteel wachtlijsten.

*1 of meerder plaatsen beschikbaar op de lijst? = Afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het geboortejaar kan je kind op die wachtlijst verschijnen. Dit wordt steeds door de groepsleiding bevestigd per mail.

**VOLZET = jammer genoeg maak je geen kans om op de wachtlijst te verschijnen voor het jaar ‘23-‘24. Je inschrijving zal verder niet verwerkt worden.

 

35 leden per geboortejaar

Om verantwoordelijk leiding te kunnen geven beperken we de grootte van elke tak tot 35 leden. In afwachting van dat aantal hanteren we enkele voorrangsregels voor nieuwe leden:

  • (plus) broertjes of (plus)zusjes van leden die reeds bij ons in de groep zitten;
  • kinderen van oud-leiding;
  • kinderen die wonen in de volgende straten: Geerdegemstraat, Barbarastraat, Boterbloemstraat, Klaverstraat en de Rietstraat.

Deze voorrang geldt dus enkel indien een groep niet meer dan 35 leden telt. Vol = vol eens de 35 bereikt is.

 

Loting bij geboortejaar 2018

Van zodra er meer dan 35 kinderen registreerden voor het geboortejaar 2018 en de voorrangsregels zijn reeds toegepast, doen we beroep op de volgende procedure:

We loten willekeurig namen van de overige leden die geregistreerd zijn gedurende de aanmeldingsperiode. Deze leden kunnen dus alsnog aansluiten bij het geboortejaar 2018. Als de tak dan vol is, trekken we nog 5 extra namen voor de wachtlijst. Die wachtlijst gaat mee tot deze volledig leeg is (over de jaren heen, degene op de wachtlijst moeten zich niet opnieuw registreren als een scoutsjaar afloopt).

Indien er in de periode van september tot december 2023 nog een lid stopt krijgt het eerste kind op de wachtlijst een plaats, daarna werken we chronologisch de lijst af. Vanaf januari laten we de takken onaangeroerd en laten we niemand meer instromen. Dit geeft de groep de kans om goed te vormen met het oog op het grote kamp. Bovendien is het verzekeringstechnisch nog moeilijk om een nieuw lid te verzekeren bij Scouts en Gidsen Vlaanderen voor een kortere periode.

 

Voor zij die uiteindelijk geen plaatsje weten te bemachtigen: er zijn nog 6 andere scoutsgroepen rondom Mechelen, die een gelijkwaardige scouts ervaring bieden. Meer informatie daarover vindt je op de pagina van Stad Mechelen (Mechelen – Jeugdwerk op een kaart) of de pagina van de gemeente Zemst (Zemst – Jeugdverenigingen). Wij hopen dat jullie daar de jeugdbeweging vinden waarnaar jullie op zoek zijn.

 

AKABE: een scoutservaring voor kinderen met een verstandelijke beperking

Al jarenlang organiseert onze scoutsvereniging activiteiten voor kinderen met een verstandelijke handicap. Voor hen willen we waar mogelijk een echte scoutservaring aanbieden met een enthousiaste leidingsploeg die meer aandacht heeft voor individuele zorgnoden. Als groep zijn we flexibeler bij het inschrijven van nieuwe AKABE-kinderen en kunnen zij nagenoeg op elk moment van een scoutsjaar aansluiten. We vragen daarom om rechtstreeks contact op te nemen per mail via groepsleiding@thilacoloma.be of mustela@thilacoloma.be. Voor het jaar 2023-2024 zit onze AKABE-groep vol en nemen we gaan nieuwe leden aan zodat we een kwaliteitvolle scoutservaring kunnen aanbieden. Wel kan u zich inschrijven op de wachtlijst.

 

Goesting om leiding te geven?

Sinds kort krijgen we ook aanvragen van jongeren of zij bij onze scoutsgroep mogen aansluiten als leiding. Het is fijn om zo’n vraag te krijgen want jeugdwerk is een ervaring voor het leven. Jammer genoeg aanvaarden we momenteel geen nieuwe leiding bij onze vereniging. We vallen terug op een bijzonder sterke doorgroei van lid tot leiding binnen onze eigen vereniging. Onze leidingsploeg telt ieder jaar opnieuw rond een 70-tal enthousiaste jongeren waarmee we de werking perfect kunnen garanderen.

We verwijzen je graag door naar andere jeugdverenigingen binnen Mechelen.

 

 

 

Lidgeld

Het lidgeld voor onze scouts bedraagt €70. Dit is grotendeels een bijlage aan Scouts & Gidsen Vlaanderen voor de verzekering van het lid (www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ouders/praktisch/lidgeld). Het restbedrag is  geld voor onze scouts, zodat we alles draaiende kunnen houden. Voor extra activiteiten (bvb sportdag, uitstap, samen eten…), kan de tak er zelf voor kiezen om op dat moment ook nog een kleine extra kleine bijdrage te vragen indien dat nodig is.

 

Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be). Het verminderd lidgeld bedraagt €15.

 

Bij je mutualiteit krijg je vaak een deel van het lidgeld (of ook een deel van het inschrijvingsgeld voor een kamp) terug. De documenten die je moet invullen voor de mutualiteit kan je elders op de site terugvinden.

 

LET OP! Vanaf volgend scoutsjaar werken we met een nieuw betalingssysteem voor het lidgeld, meer info hierover zal nog volgen. Voorlopig is het formulier invullen dus voldoende.

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial