Inschrijven 2022-2023

Onderaan deze pagina vind je vanaf 1 juli 2022 de inschrijvingstool terug voor het scoutsjaar 2022-2023. Je kind registreren via deze tool kan tot 15 augustus 2022. Dit geldt enkel voor nieuwe leden! De huidige leden moeten zich niet opnieuw inschrijven aangezien dit automatisch verloopt.

 

Extra informatie over de inschrijvingen:

Beste ouders,

Welkom bij Thila Coloma! Je hebt de inschrijvingstool gevonden en daarmee zet je de eerste stap bij het inschrijven van je kind(eren). Lees hieronder eerst nog even de informatie over de inschrijvingen. Nadien kan je al de nodige gegevens invullen.

 

Hoe werken de inschrijvingen?

Eerst en vooral: het is absoluut niet belangrijk om zo snel mogelijk of als eerste te registreren! Registreren kan tot en met 15 augustus. Nadien gaat de groepsleiding (GRL) aan de slag met de registraties en krijg je een melding of er al dan niet plaats is. Doorgaans neemt dit 2 weken in beslag.

 

Je kan je kind inschrijven vanaf de leeftijd van 6 jaar. D.w.z. vanaf het geboortejaar 2016.

 

Opgelet, voor de volgende geboortejaren is er reeds een wachtlijst:

2014 – 1 van de 5  plaatsen vrij*

2013 –  VOLZET**

2012 – VOLZET**

2011 – 1 van de 5 plaatsen vrij*

2010 – VOLZET**

2009 – 4 van de 5 plaatsen vrij*

2007 – 3 van de 5 plaatsen vrij*

Voor de geboortejaren 2015, 2008 en 2006 > …. zijn er momenteel geen wachtlijsten.

 

*1 of meerder plaatsen beschikbaar op de lijst? = Afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het geboortejaar kan je kind op die wachtlijst verschijnen. Dit wordt steeds door de groepsleiding bevestigd per mail.

**VOLZET = jammer genoeg maak je geen kans om op de wachtlijst te verschijnen voor het jaar ‘22-‘23. Je inschrijving zal verder niet verwerkt worden.

 

35 leden per geboortejaar

Om verantwoordelijk leiding te kunnen geven beperken we de grootte van elke tak tot 35 leden. In afwachting van dat aantal hanteren we enkele voorrangsregels voor nieuwe leden:

  • (plus) broertjes of (plus)zusjes van leden die reeds bij ons in de groep zitten;
  • kinderen van oud-leiding;
  • kinderen die wonen in de volgende straten: Geerdegemstraat, Barbarastraat, Boterbloemstraat, Klaverstraat en de Rietstraat.

Deze voorrang geldt dus enkel indien een groep niet meer dan 35 leden telt. Vol = vol eens de 35 bereikt is.

 

Loting bij geboortejaar 2016

Van zodra er meer dan 35 kinderen registreerden voor het geboortejaar 2016 en de voorrangsregels zijn reeds toegepast, doen we beroep op de volgende procedure:

We loten willekeurig namen van de overige leden die geregistreerd zijn gedurende de aanmeldingsperiode. Deze leden kunnen dus alsnog aansluiten bij het geboortejaar 2016. Als de tak dan vol is, trekken we nog 5 extra namen voor de wachtlijst. Die wachtlijst gaat mee tot deze volledig leeg is (over de jaren heen, degene op de wachtlijst moeten zich niet opnieuw registreren als een scoutsjaar afloopt).

 

Indien er in de periode van september tot december nog een lid stopt krijgt het eerste kind op de wachtlijst een plaats, daarna werken we chronologisch de lijst af. Vanaf januari laten we de takken onaangeroerd en laten we niemand meer instromen. Dit geeft de groep de kans om goed te vormen met het oog op het binnenlands kamp. Bovendien is het verzekeringstechnisch nog moeilijk om een nieuw lid te verzekeren bij Scouts en Gidsen Vlaanderen voor een kortere periode.

 

Voor zij die uiteindelijk geen plaatsje weten te bemachtigen: er zijn nog 6 andere scoutsgroepen rondom Mechelen, die een gelijkwaardige scouts ervaring bieden.  Via deze link kan je hier meer informatie over vinden.

 

 

AKABE: een scoutservaring voor kinderen met een handicap

Al jarenlang organiseert onze scoutsvereniging activiteiten voor kinderen met een handicap. Voor hen willen we waar mogelijk een echte scoutservaring aanbieden met een enthousiaste leidingsploeg die meer aandacht heeft voor individuele zorgnoden. Als groep zijn we flexibeler bij het inschrijven van nieuwe AKABE-kinderen en kunnen zij nagenoeg op elk moment van een scoutsjaar aansluiten. We vragen daarom om rechtstreeks contact op te nemen per mail via groepsleiding@thilacoloma.be.

 

Goesting om leiding te geven?

Sinds kort krijgen we ook aanvragen van jongeren of zij bij onze scoutsgroep mogen aansluiten als leiding. Het is fijn om zo’n vraag te krijgen want jeugdwerk is een ervaring voor het leven. Jammer genoeg aanvaarden we momenteel geen nieuwe leiding bij onze vereniging. We vallen terug op een bijzonder sterke doorgroei van lid tot leiding binnen onze eigen vereniging. Onze leidingsploeg telt momenteel meer dan 75 enthousiaste jongeren waarmee we de werking perfect kunnen garanderen.

We verwijzen je graag door naar andere jeugdverenigingen binnen Mechelen.

 

 

 

Lidgeld

Het lidgeld voor onze scouts bedraagt €50. Dit is grotendeels een bijlage aan Scouts & Gidsen Vlaanderen voor de verzekering van het lid (www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ouders/praktisch/lidgeld). Het restbedrag is  geld voor onze scouts, zodat we alles draaiende kunnen houden.

 

Er is ook een verminderd tarief voor de gezinnen die dit nodig hebben. Dit kan in discretie afgesproken worden met de groepsleiding (groepsleiding@thilacoloma.be). Het verminderd lidgeld bedraagt €10.

 

Bij je mutualiteit krijg je vaak een deel van het lidgeld (of ook een deel van het inschrijvingsgeld voor een kamp) terug. Via deze link vind je per mutualiteit de bedragen terug die je kan terugkrijgen. De documenten die je moet invullen voor de mutualiteit kan je elders op de site terugvinden.

 

Inschrijvingsformulier 2022-2023

 

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial