Gewijzigde coronamaatregelen jeugdwerk

Het overlegcomité van 21 januari nam enkele belangrijke beslissingen over de opstart van de coronabarometer met drie verschillende kleurencodes. Deze nieuwe maatregelen worden van kracht op 28 januari waarbij de coronabarometer start in code rood. Hieronder geven we een kort overzicht van de impact op onze werking, waarbij we ons op dit moment beperken tot de maatregelen van code rood in navolging van de Ambrassade.

Hoewel we nu starten in code rood, houden de nieuwe maatregelen weldegelijk versoepelingen in voor het jeugdwerk, waarbij niet meer wordt gekeken naar de aard van de activiteit (sport of geen sport). Daarentegen wordt er opnieuw een consequent onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenactiviteiten die gelden voor alle georganiseerde activiteiten voor minderjarigen. De nieuwe maatregelen zijn de volgende:

 

Buitenactiviteiten kunnen nog steeds en dit met maximaal 200 leden (excl. leiding). Een mondmasker is hierbij niet nodig.

Binnenactiviteiten zijn opnieuw toegelaten en dit met maximaal 80 leden (excl. leiding) samen. Het dragen van een mondmasker is binnen echter wel verplicht voor iedereen boven de 6 jaar.

Overnachtingen zijn ook opnieuw mogelijk met maximaal 80 leden (excl. leiding). Hierbij wordt het aangeraden om als ouders een zelftest af te nemen bij de kinderen voor vertrek.

 

Deze nieuwe versoepelingen vergemakkelijken het organiseren van scoutsvergaderingen zeker en vast. Zo is het opnieuw mogelijk om binnen te schuilen voor een stortbui en kunnen we voorzichtig beginnen dromen over het scoutsweekend in april.

Het is echter van belang dat iedereen steeds een mondmasker meeneemt, ook als er een buitenvergadering op de planning staat. Want zodra je binnen naar het toilet gaat of iets moet halen uit een materiaalkot, moet je steeds je mondmasker opzetten.

 

Als scouts zijn we tevreden met de nieuwe versoepelingen en we hopen dan ook dat we op deze manier verder scoutsactiviteiten kunnen blijven organiseren. We houden jullie uiteraard op de hoogte van zodra er iets zou wijzigen. Voor nu proberen we er gewoon nog steeds het beste van te maken, zodat we ons allemaal kunnen uitleven iedere zondag opnieuw!

 

 

Overzicht van de maatregelen

  • – Binnenactiviteiten: max 200 leden (excl. leiding)
    • + Zonder mondmasker
  • – Buitenactiviteiten: max 80 leden (excl. leiding)
    • + Met mondmasker
  • – Overnachtingen: max 80 leden (excl. leiding)
    • + Zelftest voor vertrek aangeraden
Gewijzigde coronamaatregelen jeugdwerk
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial